Global Batterier logo

Hjälp oss att återvinna uttjänta batterier

Beställ en returlåda och delta i vår insamling av batterier

Idag går det att återvinna 100% av allt innehåll i våra batterier. Plastmaterialet blir till ny plast, blymaterialet blir till nytt bly och all svavelsyra kan neutraliseras. När det gäller den totala insamlingen av blybatterier i Sverige ligger den, i enlighet med tidigare år, fortsatt mycket högt (ca 95%). Vi önskar dock att nivån hamnar på 100% och  uppmanar därför våra kunder att hjälpa till med insamlingen av batterier.  Global Batterier är anslutna till BlyBatteriRetur  som sköter den riksomfattande insamlingen och återvinningen av blybatterier i Sverige.

Beställning av returlåda

Vi erbjuder er som kund att låna en returlåda för batterier. Innan vi skickar ut lådan till er kommer vi att be er att skriva under ett avtal  som innebär att ni får låna en låda av oss, där vi betalar frakten och ombesörjer allt som rör hanteringen. Därefter levererar vi lådan till er. När avtalet är underskrivet meddelar ni er kommun att ni har mellanlagring av batterier, eftersom detta är anmälningspliktigt.

Fulla lådor ersätts med nya

Meddela oss när lådan är full, så skickar vi en returfraktsedel till er där Global Batterier står för frakten. När vi mottagit den fulla lådan skickas en tom låda till er automatiskt.

Återlämning av returlåda

Om ni vill avsluta insamling av skrotbatterier  ska returlådan återlämnas till Global Batterier.  Vid eventuell stöld eller bortfall av lådan kommer vi att fakturera er 2000 kr, motsvarande lådans anskaffningsvärde, så var rädd om den.

Intresserad?

Kontakta din säljare på Global Batterier för mer information eller maila oss på support@global.se eller ring oss telefonnummer 08-448 30 00.