• Förläng livslängden

    Batterier

Förläng livslängden på dina batterier genom att lämna in dem hos oss

Länge har vi kunnat checka in oss själva eller bildäcken på spa och hotell. Nu erbjuder vi på Global Batterier även spa och hotell för batterier. Välj mellan en kortare spabehandling eller en längre hotellvistelse under hela vintersäsongen.

Spa- och hotellsatsningen riktar sig framför allt till de batterier som inte används under vintern, till exempel batterierna i båten, motorcykeln, sommarbilen eller gräsklipparen. På hotellet får de vinterförvaring och laddas regelbundet för att befinna sig i bästa skick när de hämtas ut.

- Många känner inte till att batterierna far illa när de ställs undan och inte laddas. Genom att ladda dem får de en betydligt längre livslängd och kunden behöver inte köpa ett nytt batteri lika ofta, berättar Palle Rosenberg som arbetar som teknisk chef på Global Batterier.

En kortare spabehandling kan också vara räddningen för många bilbatterier inför vintern.

- Eftersom det krävs mer energi för batteriet att starta bilen när det är minusgrader ute, är det viktigt att se till att det är tillräckligt laddat. Om inte motorn får tillräckligt mycket kraft från batteriet kommer inte bilen att starta, säger Palle Rosenberg.

Innan batterierna lämnas in hos Global Batterier testas de och genomgår en så kallad hälsokontroll. Global Batteriers batteriexperter gör sedan ett utlåtande om vilken behandling som behövs och kunden kan därefter checka in batteriet och hämta ut det. Behandlingen tar ungefär ett dygn och börjar med en noggrann kontroll av batteriet, därefter tvättas och laddas de, så att de befinner sig i bästa skick när kunden hämtar dem.

Kärnan i spaverksamheten är Global Batteriers avancerade laddningsanläggning som laddar över 3000 batterier per dygn. Hotellet är Global Batteriers eget batterilager med plats för över 100 000 batterier och här finns både test- och rengöringsutrustning för batterier.

- Batterihotellet öppnar måndagen den 26 oktober och detta är andra gången vi erbjuder spa- och hotellverksamhet för våra kunder. Behandlingen är densamma som våra egna batterier alltid genomgår innan de levereras på marknaden, berättar Andreas Myrén.

- Vi tar emot alla batterier inom kategorierna start, bil, fritid och MC till vårt spa och hotell. Vi testar alltid batteriet tillsammans med kunden för att försäkra oss om att batteriet är värt att satsa på, avslutar Palle Rosenberg.

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan